lunes, 15 de noviembre de 2010


Hem fet dos videos de presentació de l'excurció a Montserrat.Per crear-los hem utilitzat el programa "fotos narradas 3 para windows" que has de posar les fotografies que tu vulguis,li pots posar efectes com per exemple blanc i negre, difuminat,en negatiu etc...
També li pots posar efectes de quan es pasa d'una fotografia a una altre en les formes que tu vulguis,hi pots afegir textos a les fotografies seleccionades i per últim has de posar una cançó que pot ser la que tu vulguis li dones a guardar el projecte i és crea i ja hauries acabat.
Aquest programa m'agradat molt més que la pàgina slide,ja que anava molt lentament i l'he tingut que fer més d'un cop,encara que els resultats dels vidios també són molt bons.
www.slide.com és una pagina que desde aqui pots crear un vidio ,també amb els efectes que tu vulguis elegir ,i les fotografies que tu vulguis,pero aquesta pàgina va molt més lenta que l'altre,encara que els efectes són molt millors que l'altre programa.
Espero que us agradi el meu video.
Fins aviat.

miércoles, 13 de octubre de 2010

SISTEMES OPERATIUS

Que és un sistema operatiu?
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador.El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc). El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions. La gran majoria d'ordinadors, des de telèfons mòbil, ordinadors personals, videoconsoles fins a supercomputadors, usen algun tipus de sistema operatiu.
Per a què serveix?
Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics. Els sistemes operatius ofereixen diversos serveis als programes d'aplicació i als usuaris.
Tipus de sistemes operatius
1) DOS: El famós  DOS que vol dir Disk Operating System (sistema operatiu de disc), es mes conegut per els noms PC-DOS i MS-DOS. MS-DOS va ser creat per la companyia de software Microsoft.
2) Windows 3.1: Microsoft va tomar una decisio, fer un sistema operatiu que tingues una gráfica amigable per el usuari, i com resultat va obtenir Windows. Aquest sistema mostra ícons en la pantalla que representa diferents archius o programes, als quals es poden accedir al donarlos doble clik al Mouse.
3) Windows 95: En 1995, Microsoft va introduir una nova i millorada versió del Windows 3.1. Les millores de aquest SO inclueix soport multitareas i arquitectura de 32 bits.
4) Windows NT: Aquesta versió de Windows sespecialitza en les reds i servidors. Amb aquest so es pot interactuar de forma eficas pot interactuar de forma eficas entre dos o mes ordenadors.
5) OS/2: Este SOva ser fet per IBM. Te suport de 32 bits i es molt bona. El problema que presenta aquest sistema operatiu es que no se la donat el suport que es mereix.
6) Mac OS: Els ordinadors Macintosh no serien tan populars com ho son si no tinguessin el Mac OS com sistema operatiu de planta. Aquest sistema operatiu es tan amigable per el usuari que qualsevol persona pot apedre a utilitzarlo en molt poc temps.
7) UNIX: El sistema operatiu UNIX va ser creat per els laboratoris Bell de AT&T en 1969 i es ara utilitzat com una de las bases per la “supercarretera” de la informació. Unix es un SO multiusuari i multitarea.


miércoles, 22 de septiembre de 2010

Presentació

Hola em dic Andrea,sóc una alumna de 4t d'ESO de l'escola Sant Antoni Maria Claret.
Aquest blog l'he fet per la classe d'optativa d'informatica,per tal d'apendre més coses sobre el món de l'informatica.Espero que us agradi.