miércoles, 6 de abril de 2011

10 MILIONS D'INVITACIONS FALSES CIRCULEN PER FACEBOOK!

Una xarxa de ciberdelinqüents ha enviat una falsa invitació a deu milions d'usuaris de Facebook per realitzar una enquesta per la qual obtenen beneficis.
Es tracta del famós "¿Qui t'ha bloquejat de la seva llista d'amics?" que esta acceptada per 165.000 persones mentre que 10,3 milions s'ho estan pensant. 
Quan li dones a more info entres a la pàgina on ells volen que entrin i dins d'aquesta pagina hi ha  l'enquesta o concursos en línia, dissenyats perquè els ciberdelinqüents guanyin diners.En alguns casos, també se'ls demana als usuaris un número de mòbil que després inscriuen en un servei de "tarifació addicional".
La pàgina de facebook aconsella que no acceptem sol·licituds d'aquest tipus.
 
  

UNA EXPERIÈNCIA A LA VIQUIPÈDIA

Primer de tot ens hem registrat a la pàgina web http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada  el meu nom d'usuari es: andreahidalgo8 .
Teniem que crear i modificar articles de la viquipèdia i he creat dos articles de dos dels meus cantants preferits que són:Mario Gómez Jefferson i Natalia Rodríguez Gallego.
 Primer haviem de buscar si d'aquesta persona ja hi havia un article fet,i si no hi estava fet li tenies que donar a:Creeu la pàgina «.....» en aquest wiki!
Quan li donem al enllaç es posa una pagina web com si fos un word per escriure posar-li fotos més informació.
Un cop acabat el teu article has de donar-li a guardar i se't queda guardat aquest article,si vols modificar-lo auries de tornar-hi a entrar en l'article que ja t'apareix el nom i donar-li a modificar i tornar a escriure el que vulguis modificar-lo.
Els meus articles són:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Mario_G%C3%B3mez_Jefferson
http://ca.wikipedia.org/wiki/Natalia_rodr%C3%ADguez_gallego

lunes, 28 de marzo de 2011

MOVIE MAKER

GLOGSTER




El glogster és una pagina la cual pots fer un gran poster i pots afegir-hi les imagtges també els marcs d'aquestes,música,videos,titols i el fons també el pots dissenyar.Pots posar-ho al teu agrat però nosaltres ho hem fet d'alguna pel·licula que encara no s'hagi estrenat. Espero que us agradi el meu glogster!!

miércoles, 9 de febrero de 2011

MANUALS BONS USOS DIGITALS

1.COPIES DE SEGURETAT QUÈ SÓN?

Còpia d’un fitxer o un conjunt de fitxers,generalment actualizada periòdicament que permet restaurar les dades originals en cas de pèrdua.

2.ROBATORIS PER QUÈ?

Hem de tenir cura del nostre material ja que tenen un valor molt important les eines tecnològiques.

3.USUARIS I CONTRASENYES QUÈ ÉS?

Usuari:conjunt de caràcters alfanumèrics que identifica un usuari i que generalment,juntament amb la contrasenya ,permet conectar-se a un sistema informàtic o a un servei en línia.
Contrasenya: codi secret personal emprat per accedir com a usuari a un sistema,xarxa o pàgina web.

4.VIRUS QUÈ ÉS?

Programa que s’introdueix en un sistema informàtic ,en perjudica el funcionament i pot reproduir-se i transmetre’s independenment de la voluntat de l’usuari.

5.BATERIA QUÈ ÉS?

Aparell que acumula càrrega elèctrica i que permet així subministrar electricitat a un aparell sense necessitat que estigui enrollat a la xarxa  elèctrica.

6.FUNDA PER QUÈ?

Cal protegir l’ordinador portátil amb la seva funda per tal de protegir-lo de possibles cops durant els seus desplaçaments.

7.ACTITUDS I VALORS DEL MÓN I LA VIDA DIGITALS QUÈ ÉS?

Dret d’autor:drets morals i d’explotació que te l’autor d’una obra literària,artística o científica.
En cas que aquesta s’utilitzi,això implicarà un cost o una autorització expressa de l’autor.En el context digital fa referència a música ,pel·lícules,imatges ,i textos publicats a Internet o en suport digital fa referència a música,pel·lícules,imatges i textos publicats a Internet o en un suport digital.

Copyright:el copyright reflecteix la posssessió del  dret d’explotació i, per tant, només el pot fer constar el
titular o cessionari d’aquest dret. Els drets d’explotació
formen part dels drets d’autor. Símbol copyright = ©

8.DESCÀRREGUES QUÈ ÉS ?

Descàrrega:transferència  de fitxers des d’ unservidor, o a través d’ell, al nostre ordinador.
P2P o Peer to Peer: xarxa d’ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers ubicats en una carpeta concreta. Exemple: Emule, Bittorrent, Napster, etc.

9.CIBERASSETJAMENT (CIBERBULLING O E-BULLING) QUÈ ÉS?

El ciberassetjament és l’ús d’Internet, el telèfon mòbilo els videojocs per humiliar, agredir, maltractar, difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys
o persones conegudes d’una edat semblant.

10.CIBERASSETJAMENT A MENORS (GROOMING) : QUÈ ÉS?

El ciberassetjament a menors a Internet és un termeanglès que s’utilitza per descriure pràctiques en línia de certs adults per guanyar-se la confianza d’un o d’una menor fingint empatia, tendresa, falsa simpatia, etc, amb unes finalitats fraudulentes i sovint il·legals. Aquest fenomen, sovint està relacionat amb l’obtenció d’imatges i vídeos de menors i amb la pornografia .

11.MISSATGES HAM (TROLLING) QUÈ ÉS?

El trolling és un terme anglès que defineix el comportamentd’aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa (correu electrònic, xats, xarxes socials) de manera intencionada i amb
la finalitat de trobar polèmica.

12.GRIEFING QUÈ ÉS?

El griefing és un terme anglès vinculat als jocs en xarxa, que serveix per definir el comportament d’aquells que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular.

13. NAVEGACIÓ I CORREU ELECTRÒNIC QUÈ ÉS?

Navegador: Programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis, recursos o conjunts d’informació d’Internet, per un sistema o per una aplicació.
Finestres emergents o Pop ups: Finestra que apareix automàticament a la pantalla, sobrepasada a la finestra activa.
Galetes o cookies: Fitxers amb informació sobre els hàbits, les
preferències i les pautes de navegació d’un internauta que visita una pàgina web, que el servidor envia al disc dur de l’ordinador de
l’internauta mitjançant el navegador.
Tallafoc o firewall: Aquesta mena de programa és el «porter» del teu ordinador: ningú no hi passarà sense el seu permís. T’avisa de possibles programes que et poden danyar l’ordinador i, a més, et protegeix
davant els estafadors que hi vulguin entrar.
Correu electrònic o mail: Aplicació per mitjà de la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats.

14. MISSATGERIA INSTANTÀNIA I XATS QUÈ ÉS?

Xat: Comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’Internet.
Missatgeria instantània: Comunicació escrita en temps real on l’usuari ha d’haver instal·lat prèviament un programa, el missatger, i només es pot
comunicar amb la seva llista de contactes.

15.XARXES SOCIALS QUÈ SÓN? 

Xarxa social: Conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet, que tenen com a element cohesionador el fet de compartir diferents tipologies de continguts, ja siguin personals, audiovisuals, professionals, etc
Les xarxes socials et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món. Pots compartir informació amb tots els teus companys alhora i pots conèixer altres cultures i costums.

jueves, 13 de enero de 2011

Que es un navegador?
És una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Teranyina mundial o World Wide Web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, sons, animacions i programes diversos a més de text i enllaços.
La funció bàsica d'un navegador web és mostrar documents de text, segurament amb recursos multimèdia incrustats. Els documents poden estar ubicats a l'ordinador de l'usuari, però també poden ser a qualsevol altre dispositiu que hi estigui connectat (a través d'internet, per exemple) i que tingui els recursos necessaris per a la transmissió (un programari de servidor web). Aquests documents, habitualment anomenats pàgines web, tenen hipervincles que enllacen una porció de text o una imatge amb un altre document.
Funció
L'objectiu principal d'un navegador web és mostrar informació a l'usuari. El procés comença quan l'usuari introdueix una Uniform Resource Identifier (URI).El prefixe de l'URI determina com s'interpretarà. Els tipus d'URI més freqüentment usat comença amb http: i identifica un recurs per a ser obtingut a traver del Hypertext Transfer Protocol (HTTP). Molts navegadors suporten també altres prefixes, com ara https: per HTTPS, ftp: per a File Transfer Protocol, i file: per a arxius locals. Els prefixes que el navegador web no pot manegar sovint es passen a altres aplicacions. Per exemple, les URIs mailto: normalment es passen al client de correu electrònic que l'usuari tingui per defecte, i les news: es passen al programa lector de grups de discussió.
En els casos de http, https, file i alguns altres, una vegada s'ha obtingut el recurs el navegador el mostra. L'HTML es passa al motor de renderitzat per a transformar el llenguatge de marques en un document interactiu. Apart de l'html, els navegadors poden en general mostrar qualsevol tipus de continguts que pugui formar part d'una pàgina web. La majoria de navegadors poden mostrar imatges, audio, video, i arxius XML. També sovint tenen plug-ins per suportar aplicacions en Flash i Java applets.
Tipus de navegadors
  •  Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Opera
·  Internet Explorer
  • Windows Internet Explorer (abans Microsoft Internet Explorer; abreujat MSIE), conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat des de 1999, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% durant el 2002 i 2003 en les seves versions 5 i 6.
·  Mozilla Firefox
  • Mozilla Firefox és un navegador web lliure descendent de Mozilla Application Suite, desenvolupat per la Corporació Mozilla, la Fundació Mozilla i un gran nombre de voluntaris externos.5 Firefox és un navegador multiplataforma i està disponible en diverses versions de Microsoft Windows, Mac OS X, GNU / Linux i alguns sistemes basats en Unix.6 seu codi font és programari lliure, distribuït sota una triple llicència GPL/LGPL/MPL.7
·  Opera
  • Opera és un navegador d'Internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuitament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment.